Naturfoton

Mölndal

Här kommer lite bilder på min barndomsstad Mölndal. Hit flyttade jag 1958 när jag var fem år gammal. Flyttade härifrån 1995 till Kalmar och numera bor jag i Nybro i småländska glasriket. Bilderna togs på nyårsafton 2014…

Mölndalsfallen. Dessa såg man knappt när jag bodde här. Numera har man gjort fint med övergångar och annat så att det blivit öppet för almmänheten.

Vet inte vad denna gata heter. Det vet nog medlemmarna i ”Gamla goa Mölndal”…

Här rinner Mölndalsån in i Papyrus. Pappersbruket där jag tillbringade de första 12 åren av mitt arbetsliv..

Vy över Mölndal via Papyrus.

Trädgården till Villa Papyrus. Jag har för mig att det var en av Wallenbergs bostäder en gång i tiden. på min tid var där kontor. Jag har läst någonstans att Papyrus var Wallenbergarnas första fabrik och att det var en av anledningarna till att det inte lades ner tidigare. Med den nya generationens Wallenbergare så har tydligen det sentimentala värdet försvunnit och fabriken är numera nedlagd.

I Möldals bro byggs det som aldrig förr. Ett helt nytt centrum har ersatt det gamla som också var relativt nytt…. Slöseri enligt min mening.

Detta nybyggda höghus står där Mölndals mest berömda krog stod en gång i tiden. Sahlins terrass hette det. Där dracks det en och annan öl och åts god mat. Deras banantårta var världsberömd. Dock fanns det ett ställe som slog dem vad gäller matlagning. Det var Restaurang Godhem utanför Papyrus…

Märkta på:,

Lämna ett svar